24.11.2013

Terveelliset rahkakorvapuustit

Jouluun kuuluu pipareiden, joulutorttujen ja glögin ohella myös pulla. Sellaiset ihanan maukkaat ja pehmeät rusinapullat ovat parhaita! Pullaa tulee harvemmin kuitenkaan tehtyä, koska se vaatii kovan työn ja sitä varten pitää aina varata paljon aikaa - mitä ei tunnu nykyään helposti löytyvän. Mitäpä sanoisit, jos ongelmaan olisi löytynyt ratkaisu - ja vieläpä terveellisempi ratkaisu? Jokin sellainen, joka vie ainoastaan puoli tuntia, ei sisällä rasvaa, valkoista jauhoa eikä oikeastaan yhtään lisättyä sokeria. Idean tähän sain Kaisan blogista, jossa on alkuperäinen resepti. Itse vähän muuntelin reseptiä ja tein puolikkaan annoksen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan!


 Rahkakorvapuustit : (7kpl)
2 valkuaista
125g maitorahkaa
makeutusta oman maun mukaan (esim. stevia, hunaja)
1/2 banaani
1,5dl spelttijauhoja (täysjyvävehnäjauhot käyvät varmasti myös)
0,5tl leivinjauhetta
1/4tl soodaa
3/4tl kardemummaa
1tl kanelia
ripaus suolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita valkuaiset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on vaahtoutunut. Lisää rahka ja makeutus ja vatkaa pienellä teholla ainekset sekaisin. Muusaa banaani ja lisää se seokseen. (Ota makeutusta lisätessäsi huomioon, että banaani tuo lisämakeutta). Yhdistä kuivat aineet keskenää ja lisää ne märkiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Annostele taikina muffinivuokiin. Paista noin 20 min.

Huom! Suosittelen laittamaan vuoat muffinssipellin syvennyksiin. 


By: Jessica

1 kommentti:

  1. Tuo resepti on varmaan hyvä ja muffinssit näyttää maukkailta.Pitää tehdä vaikka jouluksi. -Ritva

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.