18.10.2013

Mascarpone-juustokakku

Olen ollut viime kuukauden todella kiireinen, joten olin kokonaan unohtanut postata tällaisen huippuherkullisen pakastimessa valmistuvan juustokakun. Tämä sopiikin hyvin eilisen postauksen teemaan, sillä resepti on mielestäni teemaltaan jotenkin talvinen ja sopii hyvin esim. jouluksi - tai tällä hetkellä joulunodotukseen. Maultaan se oli mielestäni todella herkullinen ja karhea keksimuru sekä pehmeä juustoseos olivat todella kiva yhdistelmä yhdessä.


Mascarpone-juustokakku:
4 munaa
1,5dl sokeria
1 sitruunankuori
200g mascarponejuustoa
4dl vispikermaa
300g digestivekeksejä
Tarjoiluun marjoja

Erota keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja sitruunankuori kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää mascarpone. Vispaa kerma ja lisää taikinaan. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti taikinaan. Murskaa keksit hienoksi. Lisää vuorotellen keksinmuruja ja taikinaa vuokaan. Alin ja ylin kerros saa olla keksinmuruissa. Napsauta muottia kevyesti pöydällä, jotta ilmakuplat häviää. Laita kakku pakastimeen 3-4 tunniksi. Huuhtele muotin ulkopuolta kuumalla vedellä, jotta kakku irtoaa muotista. Tarjoa marjojen kanssa

By: Jessica

3 kommenttia:

  1. On kauniin näkoinen kakku.!0 pistettä leipurille-Ritva

    VastaaPoista
  2. tätä teen ihanan poikkeava tavallisista juustokakuista

    VastaaPoista

flerror3messageInvalid Content-Type.