8.6.2013

Napolilaiset kuppikakut

Oon tässä pikku hiljaa yrittänyt päästä yhdestä tavasta pois, joka ilmenee erityisesti leipoessa: aina pitää tehdä jotain, johon tulee suklaata. Eihän siinä mitään pahaa oo sinänsä, koska suklaa on ihan tosi hyvää jne, mutta sen takia jää helposti jokin muu hyvä resepti tekemättä. Nyt päätin sitten repästä ja tehdä jotain aivan muuta! Noh, loppujen lopuksi huomasin näihin tulevan kuitenki kaakaojauhetta, mutta en laskenut sitä mukaan, koska ajatuksen tasolla olin luopunut suklaasta ja tähän sitä tuli vain 1rkl. :D

  
Napolilaiset kuppikakut (10-12 kpl)
2 1/3dl jauhoja
1 3/4tl leivinjauhetta
140g pehmeää voita
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
1tl vaniljauutetta
1rkl maitoa
1rkl kaakaojauhetta liotettuna 1 1/2rkl:een kuumaa vetta
Kuorrute:
175g tuorejuustoa
115g voita
350g tomusokeria
1rkl mansikkahilloa
vaaleanpunaista elintarvikeväriä

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Aseta muffinipellille 10-12 paperivuokaa. Siivilöi jauhot ja leivinjauhe isoon kulhoon. Lisää voi, sokeri ja munat ja vatkaa seos tasaiseksi. Jaa taikina 2 kulhoon. Vatkaa toiseen vaniljauute ja maito ja toiseen kaakaoseos. Lusikoi taikina paperivuokiin vuorotellen teelusikalla kerrallaan. Paista uunissa 15-20min. Anna jäähtyä.

Kuorrute: Mittaa kulhoon tuorejuusto ja voi ja sekoita ne yhteen. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa seos tasaisen täyteläiseksi. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita toiseen hillo ja toiseen elintarvikeväriä. Peitä kulhot ja jäähdytä jääkaapissa puoli tuntia.


By: Jessica

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä, täytyy koittaa itsekin. Tuliko näistä kuinka makean makuisia? :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kannattaa kyllä! :) Ei olleet mun mielestä kovin makeita. Sokeriakin tuli vaan tuo 1,5dl + kuorrutteeseen tomusokeria joten ei kovin paljon verrattuna mitä yleensä tulee!

      Poista

flerror3messageInvalid Content-Type.